Kaķis uz spilvena! Kāpēc jūsu mājdzīvnieks tik ļoti vēlas gulēt ar jums vienā gultā?

Jūs nopirkāt savam kaķim gan māju, gan gultu, bet viņš joprojām naktī kāpj jūsu gultā? Un pat tad, ja tu viņu padzen, vai mājdzīvnieks nekavējoties atgriežas?

Mēs zinām atbildes uz visiem jūsu jautājumiem! Šajā rakstā mēs jums pastāstīsim, kāpēc mājdzīvnieki tik ļoti vēlas gulēt ar savu cilvēku.

Jums ir aizdomas, ka esat palaidis savu kaķi vaļā. Viņš burtiski uzsēdās tev uz galvas. Pareizāk sakot, viņš apgūlās. Tieši pie jūsu spilvena. Vai arī ielīdis zem tavas segas. Kāpēc viņi to dara? Vai jums vai jūsu kaķim ir kāds labums no kopgulēšanas, vai arī tas ir kaitīgs?

Kāpēc kaķi guļ ar saviem saimniekiem: iemesli

Mūsu kaķi var gulēt visdīvainākajās vietās, sākot no kurpju kastes līdz tukšai bļodai. Bet kāpēc viņi nolemj gulēt ar saviem saimniekiem?

Kaķis guļ ar saimnieku, lai būtu drošībā

Jūs domājat, ka savā dzīvoklī esat pilnīgi drošībā. Bet jūsu kaķis domā savādāk. Viņam ir vajadzīga mājīgākā un drošākā vieta, kur atpūsties un aizmigt. Kā jūs domājat, kur mājā ir tāda vieta? Tieši tā, netālu no jums.

Kaķis guļ gultā, lai sasildītos

Kaķu ķermeņa temperatūra ir augstāka par cilvēka ķermeņa temperatūru. Pieaugušiem dzīvniekiem tas sasniedz +37,5 – +38 grādus. Lai aizmigtu, kaķim jābūt siltam.

Protams, var izvēlēties arī sildītāju. Bet tie nedarbojas visu gadu, un, kad tie ir ieslēgti, tie bieži ir pārāk karsti. Tātad, pieņem to, tu, cilvēk, esi lielisks kaķu sildītājs.

Lasi arī: Likteņa dāvana: nosaukti tie, kuriem fantastiski veiksies 2024. gadā – Pūķis apbērs ar zeltu no galvas līdz kājām

Lasi arī: “Nesteidzini kādu, kurš sēro”: latviešu iemīļotā mūziķa Valtera Frīdenberga līgava izpildījusi mūziķa pēdējo vēlēšanos

Kaķis guļ ar saviem saimniekiem, jo ​​viņam viņš pietrūkst

Pa dienu esi darbā, vakarā atnāc, sāc gatavot vakariņas, dari dažādus mājas darbus, ej dušā… Kas ir tavā grafikā? Nav kaķis. Bet viņš ir dzīvs un vēlas siltumu. Tāpēc tas var un kompensē uzmanības deficītu.

Kāpēc kaķis guļ ar saimniekiem? Tā viņa demonstrē savas tiesības

Jā, kaķi ir saimnieki. Ja jums ir citi mājdzīvnieki, kaķis centīsies tos neuzkrītoši atraidīt no jums. Un, ja viņai ir dominējošs, cīņas raksturs, tad cīnieties ar viņu.

Tāpēc jūsu mīlulis vienkārši demonstrē visiem pārējiem, ka esat viņa godīgi izcīnīts īpašums. Tas atnāks un apmetīsies, vienlaikus iezīmējot jūs ar saviem sviedru dziedzeriem, kas atrodas uz tā ķepu spilventiņiem.

Kaķis guļ blakus cilvēkam, jo ​​tas viņu aizsargā

Bieži vien kaķi pavada nakti blakus savam cilvēkam, lai viņu aizsargātu. Iespējams, pamostoties jūs pat pamanījāt, ka jūsu mājdzīvnieks ir modrs. Jā, viņš dežurē, sargā tavu miegu. Galu galā viņš pa dienu nedaudz gulēs.

Kaķis guļ uz saimnieka, jo jūt viņa slimību

Ir pat zinātnisks nosaukums – kaķu terapija. Londonas zinātnieki ir atklājuši, ka kaķi var ārstēt noteiktas slimības; tie samazina sirdslēkmes un insultu risku, pazemina asinsspiedienu un pulsu. Un viņi pat ārstē iekaisuma slimības, sāpošas locītavas vai kaulus. Kopumā kaķu cilvēki paši par to zina. Un bieži vien tiešā nozīmē viņi noliek kaķi sāpīgajā vietā.

Kaķis guļ blakus saimniekam, parādot, ka viņu mīl

Jā jā. Vai tu ietu gulēt ar cilvēku, kurš tev nepatīk? Kaķi nāk pie tavas gultas, lai parādītu, cik ļoti viņi tevi mīl.

Kaķiem patīk sava saimnieka smarža, tāpēc viņa guļ viņa gultā

Jā, mīļotā saimnieka smarža ir vispatīkamākā smarža kaķim. Nav svarīgi, ka tā ir sviedru smaka, kaķi šajā ziņā nemaz nav estēti.

Tāpēc viņi bieži apguļas uz sava īpašnieka un sāk murrāt, ar visu savu izskatu paužot, cik silti un labi viņi tagad ir. Atliek vien dot atbildes signālu: samīļot kaķi un kasīt aiz auss…

Kāpēc kaķiem patīk gulēt uz sava saimnieka spilvena?

Visizplatītākais iemesls ir tas, ka kaķi ir radības, kas meklē komfortu, siltumu un drošību. Spilvena maigums sniedz komfortu, un tā tuvums cilvēkam sniedz nepieciešamo drošības sajūtu.

Turklāt cilvēka ķermeņa temperatūra var kļūt par papildu siltuma avotu dzīvniekam, tāpēc kaķis guļ uz spilvena un tajā pašā laikā pieglaudās pie saimnieka.

Lasi vēl: Sējiet burkānus rudenī saskaņā ar šo shēmu: jūs novāksiet ražu 3 nedēļas agrāk nekā kaimiņi

Lasi arī: Miesnieks atklāja noslēpumu, kā iegūt ideālu ēdienu no jebkuras gaļas

Kaķi var gulēt arī uz cilvēku spilveniem, jo ​​tas ļauj viņiem smalki iezīmēt savu teritoriju, izmantojot smaržu dziedzerus, kas atrodas netālu no viņu sejas. Kad tie miega laikā berzējas pret jūsu galvu vai seju, tie atstāj aiz sevis feromonus, kas citiem dzīvniekiem norāda, ka telpa pieder viņiem.

 

Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment